Persluchtdroger Utrecht

Persluchtdroger Utrecht
Persluchtdroger

Persluchtdroger

De juiste perslucht droger tegen de beste prijs. Een droger verwijdert waterdamp uit perslucht. Er zijn verschillende drogers met allerlei benamingen: koeldrogers, koudedrogers, thermischemassadrogers of adsorbtiedrogers. Wat zijn de verschillen en welke heeft u nodig voor uw compressor, persluchtinstallatie of perslucht apparatuur? Graag adviseren we u over de beste keus.

Welke luchtdroger voor uw compressor/persluchtsysteem?

Waterdamp & Condens

In de perslucht zit altijd wat waterdamp. Deze damp veroorzaakt op de lange duur schade aan uw compressor, persluchtleidingen en het gebruikte perslucht gereedschap. Naar mate de lucht meer samengeperst wordt condenseert meer waterdamp. De ontstane vloeibare condens moet uit het persluchtsysteem verwijderd worden. Een condensaftap voert het gecondenserde water (het condensaat) af. Dit condensaat kan zwaar verontreinigd zijn en mag niet direct via het riool afgevoerd worden! Na een condensaatbehandeling kan dit echter zonder problemen geloosd worden op het riool.

Drogen

Maar terug naar de waterdamp in perslucht. Zelfs als het condensaat is verwijderd heeft de perslucht nog steeds een relatieve vochtigheid van 100%. Dit moet verlaagd worden tot een niet schadelijke hoeveelheid vocht voor de persluchtinstallatie en de gebruikte luchtgereedschappen. Hiervoor moet de perslucht door een persluchtdroger gevoerd te worden. Deze droger haalt het overtollige, niet wenselijke, vocht eruit. Op het schema ziet u in grote lijnen hoe dit werkt. Hetzelfde principe wordt gebruikt in een vaatwasser en koelkast.

schema werking persluchtdroger
schema werking drogen perslucht

Dauwdrukpunt

Dauwdrukpunt wat is het?

Bij een drukdauwpunt heeft de lucht in gecomprimeerde toestand een vochtgehalte van 100% relatieve vochtigheid bij een bepaalde temperatuur. Zodra de temperatuur van vochtige lucht lager wordt dan de drukdauwpunt temperatuur condenseert het aanwezige water.  De juiste persluchtdroger zorgt dat de luchtvochtigheid daalt.  Persluchtdroger Utrecht adviseert u graag hierbij. Persluchtdroger Utrecht

Neem vrijblijvend contact om advies of bel tel. 06 35 63 84 97 en vraag naar Floor Tessensohn.