Persluchtdroger Ede/Wageningen

Persluchtdroger Ede-Wageningen
Persluchtdroger

Persluchtdroger

De juiste perslucht droger tegen de beste prijs.  Wat zijn de verschillen tussen koeldrogers, koudedrogers, thermischemassadrogers of adsorbtiedrogers. Welke heeft u nodig voor uw compressor, persluchtinstallatie of perslucht apparatuur? Graag adviseren we u over de beste keus.

Waarom een persluchtdroger?

Water & condensaat

In de aangezogen lucht van een compressor zit altijd waterdamp. Deze vochtigheid is op termijn schadelijk voor de compressor en het gebruikte perslucht gereedschap. Zeker alls de lucht samengeperst wordt neemt relatieve lucht vochtigheid verder toe. Als als deze boven de 100% komt ontstaat vloeibare condens. Deze moet uit het persluchtsysteem verwijderd worden.  Een condensaftap voert het gecondenserde water (het condensaat) af. Dit condensaat kan zwaar verontreinigd zijn en mag niet direct via het riool afgevoerd worden! Na een condensaatbehandeling kan dit echter zonder problemen geloosd worden op het riool.

 

Drogen

Maar terug naar de waterdamp in perslucht. Zelfs als het condensaat is verwijderd heeft de perslucht nog steeds een relatieve vochtigheid van 100%. Dit moet verlaagd worden tot een niet schadelijke hoeveelheid vocht voor de persluchtinstallatie en de gebruikte luchtgereedschappen. Hiervoor moet de perslucht door een persluchtdroger gevoerd te worden.  Het bijgevoegde schema toont in grote lijnen het gebruikte principe om te drogen (bekend van vaatwasser en koelkast. Een absorptiedroger werkt weer iets anders.

 

schema werking persluchtdroger
schema werking drogen perslucht

Dauwdrukpunt

Bij persluchtdrogers wordt ook wel gesproken over een drukdauwpunt. De lucht in gecomprimeerde toestand heeft dan een vochtgehalte dat hoort bij een 100% relatieve vochtigheid bij een bepaalde temperatuur. Als in het persluchtsysteem de temperatuur lager wordt dan de drukdauwpunt temperatuur treedt er alsnog condensatie op.  De juiste persluchtdroger zorgt dat de luchtvochtigheid aanzienlijk daalt.  Graag adviseert  Persluchtdroger Ede/Wageningen  u hierbij.

Neem vrijblijvend contact om advies of bel tel. 06 35 63 84 97 en vraag naar Floor Tessensohn.