Persluchtdroger Arnhem

Persluchtdroger Arnhem
Persluchtdroger

Persluchtdroger

De beste perslucht droger voor een goede beste prijs. Een droger haalt water(damp) uit uw perslucht. Er zijn verschillende drogers met allerlei benamingen: koeldrogers, koudedrogers, thermischemassadrogers of adsorbtiedrogers. Wat zijn de verschillen en welke heeft u nodig voor uw compressor, persluchtinstallatie of perslucht apparatuur? Graag adviseren we u over de beste keus.

Luchtdroger voor uw compressor/persluchtsysteem?

Waterdamp

In de aangezogen lucht van een compressor zit altijd waterdamp. Deze vochtigheid is op termijn schadelijk voor de compressor en het gebruikte perslucht gereedschap. Zeker alls de lucht samengeperst wordt neemt relatieve lucht vochtigheid verder toe. Als als deze boven de 100% komt ontstaat vloeibare condens. Deze moet uit het persluchtsysteem verwijderd worden. Dat gebeurt via een (automatische) condensaftap waarlangs het condensaat wordt afgevoerd. Dit condensaat is zwaar verontreinigd en mag u niet op het riool afvoeren! Pas na een condensaatbehandeling kan dit zonder problemen geloosd worden op het riool.

Perslucht drogen

Zelfs als het condensaat verwijderd is heeft de perslucht nog steeds een luchtvochtigheid van 100% die schadelijk is voor uw compressor, persluchtleidingen en het aangesloten perslucht gereedschap. Daarom is het wenselijk om het vocht uit de perslucht met een persluchtdroger te verwijderen. Het bijgevoegde schema toont in grote lijnen het gebruikte principe om te drogen (bekend van vaatwasser en koelkast. Een absorptiedroger werkt weer iets anders.

schema werking persluchtdroger
schema werking drogen perslucht

Dauwdrukpunt

Bij persluchtdrogers wordt ook wel gesproken over een drukdauwpunt. De lucht in gecomprimeerde toestand heeft dan een vochtgehalte dat hoort bij een 100% relatieve vochtigheid bij een bepaalde temperatuur. Als in het persluchtsysteem de temperatuur lager wordt dan de drukdauwpunt temperatuur treedt er alsnog condensatie op. Het juiste type persluchtdroger voorkomt dit probleem. Graag adviseren we u hierbij.

Neem vrijblijvend contact op met Persluchtdroger Arnhem om advies of bel tel. 06 35 63 84 97 en vraag naar Floor Tessensohn.