Condensaatbehandeling

Condensaatbehandeling

condensaatbehandeling Brochure_adsorbtie_droger

Wist u dat een kleine compressor zo’n 10 liter condensaat per week afscheidt? Condensaat bevat zoveel olie dat lozing op het riool verboden is. Maar condensaat behandeling met een oliewaterscheider verwijdert olie zo goed dat na behandeling lozing wel is toegestaan. Duurzaam en milieuvriendelijk.

Voordelen van een condensaatbehandeling

  • Minimaliseert verontreiniging, corrosie en energieverbruik
  • Kostenreductie omdat alleen de hoeveelheid perslucht wordt behandeld die deze kwaliteit vraagt.
  • Levering van perslucht van een uitstekende kwaliteit met lage geluidsniveaus.
  • Zorgt voor een hoog rendement en is makkelijk te onderhouden

 

Condensaatbehandeling verbetert productiviteit

Onze adsorptiedrogers leveren  standaard een persluchtkwaliteit  met een dauwpunt  volgens ISO Class 2, optioneel is een dauwpunt volgens ISO Class 1 mogelijk. Dit om tegemoet te komen aan de meest strenge eisen. Voorkomt corrosie en minimaliseert verstoringen in de productie of verliezen door vocht of vervuiling. Gemakkelijk onderhoud ter plaatse – minder dan 15 minuten na 12000 bedrijfsuren

 

Met de adsorptiedrogers (koeldrogers) van Ingersoll Rand is het continu leveren van droge perslucht een kwestie van eenvoudigweg een zelfstandige unit in uw persluchttoevoersysteem opnemen.
Dankzij corrosiebestendige warmtewisselaars, een verbeterd bedieningssysteem en uiterst efficiënte vochtscheiding kunt u jarenlang rekenen op een consistente aanvoer van droge perslucht. Dit vermindert extra onkosten in verband met bedorven productafwerking, afgedankte materialen of het vervangen van door vochtige lucht aangetaste pneumatische gereedschappen en machines.

Condensaatbehandeling met een oliewaterscheider verwijdert olie zo goed dat na behandeling lozing op het riool is toegestaan. Duurzaam en milieuvriendelijk