zuigercompressor de eerste én de beste

Ingersoll-rand-zuiger-compressor-doorsnede
zuigercompressor

Zuigercompressor

Wel de eerste én de beste?

De zuigercompressor was de eerste compressor. Als één van de allereerste compressors is het nog steeds  de compressor met de meeste toepassingsmogelijkheden. Tot op de dag van vandaag nog altijd zeer effectief en doeltreffend!

Hoe werkt het?

Bij een zuigercompressor wordt een zuiger naar voren bewogen in een cilinder via een krukstang en krukas. Als één zijde van de zuiger wordt gebruikt voor compressie heet dat enkelwerkend. Als beide zijden van de zuiger, namelijk de boven- en onderzijde, worden gebruikt, heet dat dubbelwerkend.

De veelzijdigheid van de zuigercompressoren kent nauwelijks grenzen. Een zuigercompressor kan zowel lucht als gassen samen persen met maar heel weinig aanpassingen. De zuigercompressor kan lucht en gas samendrukken tot een (zeer) hoge druk, zoals voor ademluchttoepassingen.

De samenstelling van een zuigercompressor varieërt van één enkele cilinder voor lage druk/laag volume tot een meertrapsconfiguratie-compressiekabel voor zéér hoge druk. In dat geval wordt de lucht trapsgewijs samengeperst, waarbij de druk bij iedere trap verder wordt verhoogd.

Merken

Perslucht centrale Nederland is dealer voor de merken

 

Gebruik

De zuigercompressor wordt o.a. gebruikt voor gassencompressie (CNG, stikstof, inert gas, gassen gewonnen uit afval), hoge druk (ademlucht voor duikflessen, seismologisch onderzoek, Air blast circuit), blazen van P.E.T flessen, aanjagen van motoren, Industrieel gebruik.

 

Advies

Neem vrijblijvend contact op voor advies op maat en onze scherpe prijzen zullen u verrassen. 0182-76 47 87

 

Bekijk voor aanvullende informatie de brochures.

Ingersoll Rand  zuigercompressoren
Ingersoll Rand zuigercompressor
Ingersoll Rand brochure T30 zuigercompressoren
T30 zuigerluchtcompressor