Olievrije compressor

olievrije compressor
Een olievrije compressor als perslucht echt schoon moet zijn

Olievrije compressor

Steeds meer de standaard

 

Perslucht voor de gezondheidszorg, cosmetica, voor voedselbereiding of in gevoelige apparatuur moet vrij zijnvan vervuilingen. Om  zuivere perslucht te genereren is een olievrije compressor een goede oplossing.

 

Schone perslucht

Onze olievrije compressoren beantwoorden aan de hoogste eisen qua luchtzuiverheid en betrouwbaarheid.

 

Minder onderhoud

Voordeel is ook dat de compressor minder onderhoud vergt. Olie hoeft niet ververst  te worden en  het controleren van het oliepijl behoort tot het verleden. Het condensaat hoeft niet gereinigd te worden en de gegenereerde perslucht is gegarandeerd olievrij. Bovendien zijn de compressoren  lichter en het is milieuvriendelijker.

 

Werking

Standaard compressoren worden gesmeerd met  speciale compressorolie. De olievrije compressor heeft door lage bedrijfstemperaturen en een kleinere belasting op de lagers afgedichte lagers waardoor smeerolie in de compressor niet langer nodig is. Zo wordt 100% olievrije compressie bereikt en zijn kosten voor olie en het vervangen van oliefilters afwezig. De samengeperste lucht is gegarandeerd olievrij.

Olievrije compressoren hebben echter wel een lagere luchtopbrengst en in sommige gevallen een kortere levensduur.

 

Advies

Neem contact op voor een vrijblijvend persoonlijk advies over een olievrije compressor en een prijsopgaaf.  Of bel  0182 76 47 87.