Gardner Denver compresssoren

De perfecte oplossing

Met de ESM serie schroefcompressoren van Gardner Denver biedt Perslucht Centrale Nederland een krachtige lijn schroefcompressoren met een vaste opbrengst. De ESM schroefcompressor is leverbaar vanaf 2,2 kW in verschillende uitvoeringen. Zo is de ESM serie leverbaar in 3 drukbereiken, eventueel gemonteerd op een buffervat met optioneel een aangebouwde perslucht droger. Zo bespaart u ruimte en installatiekosten op uw perslucht installatie.

Gardner Denver compresssoren

Door de compacte bouw, het hoge rendement en de enorme betrouwbaarheid biedt de ESM serie van Gardner Denver compressoren de beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Perslucht Centrale Nederland op telefoonnummer 0182 76 47 87, door het contactformulier in te vullen of de onderstaande brochure te bekijken.

Gardner Denver compresssoren 1949 ESM 11 stand alone

Gardner Denver compresssoren Voorblad ESM compressor 7-22 kW           Gardner Denver compresssoren ESM 2-5 serie

 

 

 

 

 

Hoe werkt een compressor?

Zuigercompressor

Bij een zuigercompressor wordt een zuiger naar voren bewogen in een cilinder via een krukstang en krukas. Als één zijde van de zuiger wordt gebruikt voor compressie heet dat enkelwerkend. Als beide zijden van de zuiger, namelijk de boven- en onderzijde, worden gebruikt, heet dat dubbelwerkend. De veelzijdigheid van de zuigercompressoren kent nauwelijks grenzen.

Schroefcompressor

De schroefcompressor noemt men ook wel een “verdringercompressor”. De zuigers hebben een schroefformaat. De drukverhouding  is afhankelijk van de lengte en het profiel van de schroef en van de vorm van de uitlaatopening. Doordat er geen kleppen in de schroefcompressor zitten kan men een hoge assnelheid en een hoog debiet combineren met kleine buitenafmetingen.

Olievrije compressor

Om  zuivere perslucht te genereren is een olievrije compressor een goede oplossing.De olievrije compressor heeft door lage bedrijfstemperaturen en een kleinere belasting op de lagers afgedichte lagers waardoor smeerolie in de compressor niet langer nodig is. Zo wordt 100% olievrije compressie bereikt’. De samengeperste lucht is gegarandeerd olievrij.