compressor – nieuw

compressor-gardner-denver-VS29-open
Opengewerkte compressor

Nieuwe compressor of persluchtinstallatie?

Op zoek naar een nieuwe compressor of persluchtinstallatie met een maximaal rendement, lange levensduur en liefst zo duurzaam en stil mogelijk? Perslucht Centrale Nederland adviseert u graag over de beste keus voor de gewenste toepassing.  Wij staan voor zeer betrouwbare levering van perslucht en continuïteit in uw bedrijf.  Maak uw keuze uit

Persluchtcompressoren vinden we in de meest uiteenlopende bedrijfstakken, van een kleine APK garage tot aan grootschalige Ziekenhuizen.

U vindt bij ons nieuwe én gebruikte compressoren van 0,7 tot 400 kilowatt.  Kies uit een uitgereid assortiment top tegen scherpe prijzen met een uitgebreid garantieprogramma ( dat ook nog eens verlengd kan worden).
In Nederland vertegenwoordigen we de merken

Daarnaast bieden we voor persluchtbehandeling apparatuur zoals persluchtdrogers en persluchtfilters.

Van losse compressor tot complete turn-key persluchtinstallaties, waarbij ook de inrichting van de compressorruimte inbegrepen is. Een perfect betrouwbare perslucht installatie die slechts een minimum aan onderhoudskosten vereist.

 

Uw wensen

Wat zijn uw wensen? Graag werken we een voorstel uit dat perfect past bij uw bedrijfs en budget:

 • Perslucht per cub. (met energiegarantie)
 • Huur/huurkoop
 • Financial/Operational lease
 • Full operational lease
 • Ultracare Advantage programma, verleng uw garantie tot 5 jaar.

Advies/contact

Neem nu contact op voor een vrijblijvend persoonlijk advies op maat en een prijsopgaaf.  Of bel  06 35 63 84 97.

 

Hoe werkt het?

Een compressor zuigt lucht aan, perst deze samen en stelt deze onder een hoge druk beschikbaar. Deze samengeperste lucht is het doel van de compressor. Het samenpersen van de lucht gebeurt door zuigers of schroeven. Schroeven hebben het hoogte rendement en leveren de meeste lucht op. De samengeperste lucht heeft meestal een druk van 6 bar tot wel 22 bar of meer.

De samengeperste lucht wordt direct afgegeven of opgeslagen in een ketel of drukvat. De ketel fungeert als een buffer. De compressor beschikt over één of meerdere uitgangen, waar u een persluchtslang op kunt aansluiten. Als er geen slang is aangesloten, stroomt er geen lucht. Uiteindelijk kunt u aan het uiteinde van de slang uw luchtgereedschap aansluiten.

De druk en de benodigde hoeveelheid lucht (in liters per minuut) verschillen per type luchtgereedschap. Zodra perslucht gebruikt wordt daalt de druk in ketel. Bij een bepaalde onderdruk slaat de compressor aan om de druk in de ketel op peil te brengen.

Met de juiste compressor kunt u continu doorwerken, maar als het luchtgereedschap meer lucht afneemt dan de compressor kan leveren, raakt de ketel uiteindelijk leeg. Dan moet u wachten totdat  de ketel weer op druk is gebracht.

 

De drie bekendste compressortypes

Zuigercompressoren

Bij een zuigercompressor wordt een zuiger naar voren bewogen in een cilinder via een krukstang en krukas. Als één zijde van de zuiger wordt gebruikt voor compressie heet dat enkelwerkend. Als beide zijden van de zuiger, namelijk de boven- en onderzijde, worden gebruikt, heet dat dubbelwerkend. De veelzijdigheid van de zuigercompressoren kent nauwelijks grenzen.

 • Voordelen: relatief voordelige aanschafprijs, weinig onderhoud, hogere druk mogelijk, geschikt voor kleinere volumes
 • Nadelen: meer geluid, niet geschikt voor continue belasting, kleinere volumes

Schroefcompressoren

De schroefcompressor noemt men ook wel een “verdringercompressor”. De zuigers hebben een schroefformaat. De drukverhouding  is afhankelijk van de lengte en het profiel van de schroef en van de vorm van de uitlaatopening. Doordat er geen kleppen in de schroefcompressor zitten kan men een hoge assnelheid en een hoog debiet combineren met kleine buitenafmetingen.

 • Voordelen: stiller, groter aantal draaiuren, continue belastbaar, grote volumes
 • Nadelen: hogere aanschafprijs, meer onderhoud  (olie en filters vervangen)

Olievrije compressoren

Om  zuivere perslucht te genereren is een olievrije compressor een goede oplossing. De olievrije compressor heeft door lage bedrijfstemperaturen en een kleinere belasting op de lagers afgedichte lagers waardoor smeerolie in de compressor niet langer nodig is. Zo wordt 100% olievrije compressie bereikt. De samengeperste lucht is gegarandeerd olievrij. De aanschafprijs is in de regel hoger dan die van een zuigercompressor.

 • Voordelen: schone olievrije lucht
 • Nadelen: hogere aanschafprijs, meer onderhoud

Scroll compressoren
Dit zijn relatief kleine compressoren die olievrije lucht leveren. Geschikt voor bijvoorbeeld melkmachines. Klein vermogen tot 11kW.

 

Door heel Nederland

We leveren compressoren én persluchtinstallaties in de regio’s Arnhem, Veendendaal, Ede/Wageningen Rotterdam, Utrecht, Woerden en door heel Nederland.

 

Advies/contact

Neem nu contact op voor een vrijblijvend persoonlijk advies op maat en een prijsopgaaf.  Of bel  06 35 63 84 97.